Növekszik?
Átalakul?
Fejlődik?

Rugalmas, egyedi HR megoldások a te cégedre szabva.

Keress Bizalommal…

Korona Viktória - Rólam

Ha cégtulajdonosként/ügyvezetőként túl sok HR feladatot végzel és kevés időd marad az üzlet építésére

Sok olyan vállalkozás működik, ahol nincs saját HR munkatárs. Egy bizonyos szervezeti méretig nem is szükséges HR munkatárs alkalmazása. Ilyenkor többnyire a tulajdonos/ügyvezető látja el a HR feladatokat (még ha ennek nincs is mindig tudatában). Ahogy nő a vállalkozás, növekszik a munkavállalói létszám és egyre több HR feladat jelenik meg. Egy bizonyos cégméret fölött már nem lehet hatékonyan ellátni mindkét szerepkört.

Nem szerencsés az a megoldás sem, amikor más munkakörben dolgozó kollégák nyakába akasztjuk a HR feladatok terhét. Nincs meg a hozzáértésük és a nem kért feladat demotiválóan hathat a munkatársra. Egy idő után pedig neki sem lesz ideje mindkét feladatkör ellátására.

Ha úgy érzed, hogy a te vállalatod is elérte ezt a pontot, keress bizalommal és leveszem a válladról a HR feladatok terhét.

Ha még nincs saját HR munkatársad, de szükséged van bizonyos HR funkciók megvalósítására

Ha már megfogalmazódott benned az igény bizonyos HR funkciók működtetésére, fordulj hozzám bizalommal. Lehetnek konkrét elképzeléseid, például a fluktuáció csökkentése, a belépési folyamat hatékonyabbá tétele, a toborzás kiszervezése, feladatkörök pontosítása, HR folyamatok mérése. Arra is van lehetőség, hogy az általam kidolgozott szempontrendszer alapján értékeljük a szervezet jelenlegi állapotát, azonosítjuk a kritikus pontokat és ez alapján tudok javaslatot tenni a megfelelő módszerek, folyamatok kialakítására.

Ha HR témában vannak kérdéseid, elakadásaid, de nincs kihez fordulnod

Az élet bármely területén kerülhetünk abba a helyzetbe, amikor szakértő bevonására van szükség. Bár az Internet világában ma már szinte minden tudás elérhető, de a kutatómunka lassú, időigényes és nem biztos, hogy a várt eredményt hozza. Ha egy-egy konzultációra van szükséged HR témában, fordulj hozzám bizalommal!

Ha a cégedben nagy a fluktuáció és nem tudod beazonosítani az okát

Az állandósult és magas fluktuáció garantáltan rontja az üzleti eredményeket, a szervezeti hatékonyságot. Érdemes mielőbb beazonosítani a fluktuáció okát és akciókat indítani a csökkentésére. A fluktuáció jól mérhető, így pontosan nyomon lehet követni a változását. Kiderítem az okát és megoldási javaslatot adok a csökkentésére.  

Ha van HR munkatársad, de időszakosan plusz kapacitásra van szükségetek

Amennyiben már van HR munkatársad, de főként adminisztratív feladatokkal foglalkozik vagy nincs megfelelő tapasztalata, esetleg ideje egyéb HR projektek bevezetésére, segítek megvalósítani az elképzeléseket! Akár projekt jelleggel, akár egy állandó megbízással, találunk megfelelő megoldást.

Ha szeretnéd optimalizálni és mérhetővé tenni a HR folyamataitokat

Ha vannak HR folyamataid, de nem tudod, hogy miként lehetne számokban is kifejezni, mérhetővé tenni az eredményeit, akkor segítek kialakítani a megfelelő mérőszámok rendszerét!

Ezekben tudok
segíteni

Ha nincsenek jól leszabályozva a feladat- és felelősségi körök, ha nem egyértelműek az alá-fölérendeltségi viszonyok, ha nincsenek lefektetve a belső működés szabályai, az bizonytalansághoz, párhuzamosan végzett munkához, felelősség hárításához vezethet.

Segítek kialakítani a megfelelő rendet és szervezettséget az alábbi dokumentumok létrehozásával és kommunikálásával: szervezeti ábra, munkaköri leírások, belső szabályzatok.

Nagy a verseny a piacon a munkavállalókért, ezért könnyű alászaladni a bérek összekuszálásának. A nehezen betölthető pozícióknál megadjuk a magasabb bérigényt is, így előfordulhat, hogy azonos munkakörön belül az újonnan felvett munkatárs bére magasabb, mint a régebbi kollégáé. Hiába a munkavállalói titoktartási kötelezettség, az egyenlőtlen bérek előbb-utóbb kiderülnek. Könnyen kialakul a „káosz”, a munkavállalói elégedetlenség, rosszabb esetben elvándorlás.

Segítek kialakítani a szervezetre szabott bérstruktúrát és bérsávrendszert, hogy tiszta, átlátható legyen és ne okozzon bérfeszültséget a munkavállalók között.

Legyen szó a szervezet toborzási stratégiájának kialakításáról, a hirdetések tartalmi és formai megjelenéséről, a kiválasztás lebonyolításáról vagy a megfelelő interjútechnika elsajátításáról, HR partnerként segítek megtalálni a megoldást.

Átlátható, szabályozott, tervezhető, előre megírt belépési folyamattal csökkenthetjük az új belépők okozta magas fluktuációt. Az új munkatárs hamarabb lesz valódi termelő erő a munkakörében, hatékonyabban fog dolgozni, hiszen pontosan ismerni fogja a feladat- és hatásköreit, a kapcsolódási pontokat. Ezen előnyök mellett az elköteleződésére is nagymértékben hat, hiszen hamarabb fogja magáénak érezni a feladatot.

Sok mindent lehet „automatizálni”, önjáróvá tenni a folyamatban és be lehet illeszteni olyan elemeket, amitől élmény lesz az új munkahelyre érkezés. Segítek kialakítani a megfelelő rendszert, ami a szervezet hasznára lesz.

Jól ismert tény, hogy pusztán a bérrel nem lehet motiválni. Legalábbis hosszabb távú kihatása nem lesz. Természetesen szükséges egy megfelelő bérszínvonal, de ha hosszú távon szeretnénk megtartani a munkatársainkat, a munkabéren kívül másra is szükség lesz. Számos felmérést és tanulmányt lehet olvasni a témakörben, ömlik a sok tanács az Internetről, újságokból, könyvekből. Én segítek eligazodni az információdömpingben és kialakítani azt a motivációs rendszert, amely a te munkavállalóidra és cégedre van szabva.

Hiszem, hogy a jövőt ma kell megalapozni. A jövőbeli kulcsembereket, munkatársakat, szakértőket, vezetőket ma kell megtalálni és kinevelni. Hiszek abban, hogy az utánpótlás kérdéssel érdemes és kell is komolyan foglalkozni. Azoknak az értékes munkatársnak, akikkel hosszú távon szeretnénk együtt dolgozni, életpályamodellt dolgozhatunk ki. Ezzel pontosan lehet tervezni a célt, az előremenetel lépéseit és állomásait, a szükséges képzéseket, fejlesztéseket. Egy jól kidolgozott életpályamodellel növeljük az elköteleződést, a kitartást és megtarthatjuk a legjobb és legértékesebb munkatársakat.

Gyakornoki programmal a jövő tehetségeit, az utánpótlást célozzuk meg. Ha megfelelő gyakornoki programmal felkeltjük az érdeklődést a diákoknál, akkor jó eséllyel landolnak nálunk a végzettség megszerzését követően. Szakmai tapasztalatommal akár duális gyakornoki képzést, akár egy saját, cégre szabott gyakornoki programot is ki tudok dolgozni.

A munkavállalói elkötelezettség mértéke attól függ, hogy dolgozóink mennyire elégedettek a munkavégzés körülményeivel, feltételeivel. Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen területen kellene beavatkozni, hogy motiváltabb, elkötelezettebb, összességében eredményesebb csapattal dolgozz, akkor érdemes egy elégedettségi felmérés eredménye alapján akciólépéseket kidolgozni.

Ha eldöntötted, hogy teljes állású HR munkatársat szeretnél a csapatodba, de nem tudod, hogy milyen végzettséget és gyakorlati tapasztalatot kérj, melyik jelölt lesz hosszú távon megbízható partnered, fordulj hozzám! Egy konzultációval felmérem a szervezet igényeit, beazonosítom a fókuszpontokat és segítek megtalálni azt a személyt, akire a te vállalatodnak szüksége van!

Vezetőként számtalan olyan szituációba kerülünk, amikor nem egyszerű a kialakult helyzetre választ, megoldást találni. Ha csak egy-egy kérdésben van szükséged konzultációra vagy közös ötletelésre, keress bizalommal!

A HR folyamatokban sok mindent tehetünk mérhetővé. A számok tükrében tisztábban látjuk a gyenge és erős pontokat, a jól működő csatornákat, folyamatokat és az erősítendő területeket. Mérhetünk költséget, időt, mennyiséget, minőséget és emberi viselkedést, reakciót is. Mérőszámokat alakíthatunk ki a toborzásra, a fluktuációra, a képzések hatékonyságára, a bérköltségre vagy akár az elkötelezettségre.  Segítek kialakítani azt a mérőszámrendszert, ami a szervezet számára kulcsfontosságú területekre fókuszál. A számok segítségével optimalizálhatunk és hatékonyabbá tehetjük a folyamatainkat.

Ha a kilépő munkavállaló felmondási ideje alatt gondosan előkészített feladat-átvétel zajlik, akkor nem vesznek el értékes információk, nem sérül az üzlet, valamint időt- és energiát spórolhatunk meg a feladatait átvevő kollégánknak. Egy jól felépített exit (kilépő) interjú során pedig számos értékes információt tudhatunk meg, amit tanulságként használhatunk. Segítek kialakítani a cégre szabott folyamatot, az exit interjú felépítését és igény szerint le is vezetem az exit interjúkat.

Vannak a jól ismert, szervezett formái, amik gyakran több naposak, utazással járnak, vezetett programot tartalmaznak és általában magas költséggel bírnak. A csapatépítésnek azonban van más módja is: a mindennapokba, a működésünkbe is beleépíthetünk olyan elemeket, szokásokat, amik csapatépítő jelleggel bírnak és nem igényelnek nagy költség ráfordítást. Ilyen lehet egy workshop sorozat, egy rendszeresített közös hétindító reggeli csapatonként, közös ünneplések, sportolások kialakítása vagy akár egy közös jótékony célú program. Segítek megtalálni, rátok szabni, kialakítani azokat az eseményeket, amelyekkel észrevétlen kovácsolod erősebb egységgé a csapatod és erősíted a lojalitást!

Erre számíthatsz ha velem dolgozol…

Leveszem a válladról a HR feladatokat

Több időd marad az üzletre

Cégre szabott megoldásokat szállítok

Segítek a legfontosabb HR fókuszpontokat megtalálni

Hatékonyabbá teszem a szervezeted

HR szakértelem és tudás, munkaerő felvétele nélkül

Így Tesszük Rendbe HR Folyamataid Lépésről Lépésre

1. Kapcsolatfelvétel, Ügyféligény Felmérése

Amennyiben érdekel a szolgáltatásom és szeretnél velem együtt dolgozni, vedd fel velem a kapcsolatot. Egyeztetünk időpontot egy konzultációhoz, ahol megismerem az igényeid és céljaid.
Az első konzultációnk történhet személyesen, telefonon vagy valamelyik online platformon (Skype, Messenger).

2. Megoldási Javaslat Készítése, Ajánlatadás

A konzultációnkat követően néhány napon belül elküldöm az árajánlatot. Ebben összefoglalom a kapcsolódó feladatokat, munkafolyamatokat, időbeli ütemezést és egy árazást is. Az ajánlat alapján születhet meg a döntésed a közös munkáról.

3. Szerződéskötés, HR Projekt Lebonyolítása

Ha úgy döntesz, hogy szeretnél velem együtt dolgozni, az árajánlat elfogadását követően aláírjuk az együttműködéshez szükséges szerződést és elindítjuk a munkát. Természetesen minden információt, ami birtokomba kerül, szigorú üzleti titokként kezelek.

4. Folyamat Lezárása, Döntés További Együttműködésről

A kapott megbízás teljesítésével értékeljük és lezárjuk az adott folyamatot. Igény szerint új szerződést is köthetünk újabb feladatra.

Kapcsolat

Vedd fel a kapcsolatot

Kérdésed van? Szeretnél érdeklődni? Vedd fel velem a kapcsolatot emailen, telefonon vagy az űrlapot kitöltve és hamarosan keresni foglak.

Beszéljünk